De beste tips om jouw voeten in topconditie te behouden!

De gezondheid van je voeten is doorgaans niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Maar op de lange termijn kan een goede voetverzorging echter wonderen verrichten! Naarmate we ouder worden, kunnen chronische voetpijn en veelvoorkomende voetproblemen, zoals tendinitis, eeltknobbels en artritis, de mobiliteit in toenemende mate beperken. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, nemen we in dit artikel een kijkje naar de beste tips om jouw voeten in topconditie te behouden.

Houd rekening met een gezond gewicht

Het behouden van een gezond gewicht kan helpen om de druk op jouw voeten niet over te belasten. Bij overgewicht wordt er bij elke stap meer druk op te voeten uitgeoefend, wat het risico op een aandoening zoals artritis in de voeten kan vergroten en voetproblemen alleen maar kan verergeren. Daarbij kan overgewicht leiden tot schade aan jouw voeten doordat je een groter risico loopt op diabetes of een slechte bloedcirculatie.

Bevochtig je voeten regelmatig

Door middel van het zacht houden van de huid van je voeten, voorkom je dat je voeten gaan barsten, bloeden of eeltplekken krijgt. Om de huid zacht te houden, is het aan te raden om na het douchen een lotion aan te brengen. Probeer de ruimtes tussen de tenen overigens te vermijden. Veel vocht op deze plekken kan namelijk tot infecties leiden.

Rek en strek je voeten

De meeste mensen denken niet zo snel aan het rekken en strekken van hun voeten, maar dit kan je enorm helpen om voetpijnen te behandelen en te voorkomen. Bij het rekken van je voeten besteed je speciale aandacht aan je enkels, de achillespees en de boven- en onderkant van je voeten.

Soms kan professionele hulp bij voetklachten een uitkomst bieden. Ben je op zoek naar specialisten bij jou in de buurt op het gebied van alle voetklachten of klachten aan knieƫn, heupen of de lage rug? Neem dan eens kijkje bij podotherapie Amsterdam en ontdek wat de podotherapeut voor jou kan betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *