De draagarm in je volvo s40: een van de belangrijkste onderdelen

draagarm volvo s40

Enig idee waar de draagarm volvo s40 zich bevindt? Als je dat niet weet, dan ben je niet de enige. De draagarm is een van de belangrijkste onderdelen en toch nog altijd het minst bekend. 

Wat is een draagarm?

In feite is het de draagarm die alles binnenin de auto bij elkaar houdt. De wielophanging zit eraan vast, maar ook de auto zelf ofwel het stuk waar jij als bestuurder zit. Het is een onderdeel dat met een ontzettende kracht te maken heeft: bij het rijden komt er heel veel kracht vrij die allemaal op die draagarm drukt. Dat is ook precies de reden dat het zo’n sterk onderdeel is en dat het massief is gemaakt.

draagarm volvo s40

De vorm van de draagarm

De draagarm is een grote, stalen, driehoekig object. Hij is driehoekig omdat hij zo het beste alle kracht kan opvangen. De draagarm vervangen doe je niet zomaar want het is een onderdeel middenin de auto. Een voordeel: het hoeft ook maar zeer zelden vervangen te worden. In de meeste gevallen zit het probleem ergens anders. De draagarm is namelijk zo krachtig en stevig dat je er meestal geen echte slijtage aan zult merken. Maar op elke regel is een uitzondering. Er zijn wel degelijk mensen die ooit een draagarm hebben moeten vervangen. 

De draagarm vervangen: kan dat?

Je kunt in principe zelf een draagarm vervangen. Het is dan wel ontzettend belangrijk dat je veel kennis van auto’s hebt. Je kunt niet zomaar een draagarm vervangen als je niet de juiste kennis hebt. Begin sowieso nooit zomaar de sleutelen aan de auto zonder de juiste kennis en al helemaal niet aan belangrijke onderdelen. Zo kun je namelijk voor ongelukken zorgen en dat wil niemand. In plaats daarvan kun je beter naar een ervaren monteur rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *