Het werk van de stratenmaker

Op het eerste gezicht lijkt het werk van een stratenmaker rechttoe rechtaan. Niets is echter minder waar! Het takenpakket van een stratenmaker is dynamisch en biedt niet alleen vele mogelijkheden tot diversiteit, maar geeft ook een uitstekende work-out van het lichaam. In dit artikel vertellen we je meer over deze uitdagende baan.

De dagelijkse taken van de stratenmaker

Stratenmakers leggen, snijden en plaatsen de bestrating van autowegen, fiets- en voetpaden.  Hierbij is het voorbereiden van de ondergrond door middel van onstabiele of ongeschikte materialen te verwijderen essentieel. Tevens moet de grond worden verdicht en worden genivelleerd door de zwakke of verzadigde ondergrond af te voeren of te stabiliseren. Het is hiervoor belangrijk dat er  maatregelen worden genomen om het binnendringen van water en de verplaatsing van beddingzand te voorkomen.

Daarnaast is de stratenmaker actief met onder meer het bespreken van het ontwerp met de opdrachtgever, het aanbrengen van de bestrating, het zand in de voegen vegen en bestrating verdichten en het op maat zagen van bekledingsstenen.

Andere verantwoordelijkheden

Stratenmakers houden zich tevens druk bezig met het toevoegen van zand en het verdichten van de bestrating en geldt als het wekelijkse ondrhoud. Bovendien leggen ze het buitenoppervlak opnieuw aan met bijvoorbeeld kasseien, terracotta tegels, beton of andere materialen. Hoewel specifieke taken in veel gevallen variëren, cementeren de meeste stratenmakers ook de randen van het bestrate gebied.

Praktisch aan de slag gaan

Ga jij liever praktisch aan de slag? Dan zijn de vacatures op www.groen-werk.nl geschikt voor jou! Groen-Werk biedt vacatures aan in de groenvoorziening en kent een breed aanbod van vacatures die je in de buitenlucht laten werken. De meeste vacatures geven je de mogelijkheid om op verschillende plekken werkzaam te zijn, wat natuurlijk enorm ten goede komt aan de diversiteit. Door buiten aan het werk te gaan kun je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen bezoeken. Elke dag is dus net iets anders in de groenvoorziening en zal je gemakkelijker in staat stellen om voor nieuwe verrassingen te komen staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *