Is een podotherapeut een echte dokter?

Een podotherapeut is een doctor in de podotherapeutische geneeskunde (DPM), ook bekend als podotherapeut of chirurg, en door zijn opleiding en opleiding gekwalificeerd om aandoeningen van de voet, enkel en aanverwante structuren van het been te diagnosticeren en te behandelen.

Bij de behandeling van patiënten wordt dit systeem ook wel de onderste extremiteit genoemd. Podotherapeuten zijn uniek gekwalificeerd onder medische professionals om de onderste extremiteit te behandelen op basis van hun opleiding, training en expertise. Podotherapeuten worden door de federale overheid gedefinieerd als artsen.

Specialist in preventie

Een DPM is specialist in de preventie, diagnose en behandeling van aandoeningen, ziekten en verwondingen van de onderste extremiteit. Een podotherapeut werkt onafhankelijk, maakt gebruik van röntgenfoto’s en laboratoriumtests voor diagnostische doeleinden, schrijft medicijnen voor, bestelt fysiotherapie, stelt breuken in en voert operaties uit. Als onderdeel van een zorgteam werkt de DPM nauw samen met andere gezondheidswerkers om ziekten te behandelen en onder controle te houden.

Een van deze specialisten in Nederland is gevestigd in Amsterdam. Op zoek naar podotherapie Amsterdam? Dan adviseren wij zeker om eens bij Hallux Groep een kijkje te nemen, aangezien deze goed bekend staan bij de artsen.

Opleiding

Binnen het beroep kunnen podotherapeuten zich specialiseren in verschillende gebieden, zoals chirurgie, orthopedie of volksgezondheid. Naast deze gecertificeerde specialismen kunnen podotherapeuten een subspecialisatie uitoefenen, zoals sportgeneeskunde, kindergeneeskunde, dermatologie, radiologie, geriatrie of diabetische voetzorg. Podotherapeuten zijn de enige artsen die een gespecialiseerde medische en chirurgische opleiding en een certificering voor de verzorging van de onderste extremiteit hebben ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *