Onderhandelingsstrategieën bij de verkoop van uw huis

Waarschijnlijk een van de grootste financiële transacties die u zult ondernemen in uw leven is de verkoop van uw huis. Dit kan op financieel gebied een flinke onderneming zijn, omdat u een prijs moet overeenkomen met de koper en tevens commissies moet betalen aan uw makelaars. Om de hoogst mogelijke prijs van uw huis voor elkaar te krijgen, gaat u aan de slag met volgende onderhandelingsstrategieën.

De harde tactiek

Een huis verkopen in Rotterdam levert vaak veel bekijks. Deze bruisende plek heeft immers enorm veel te bieden en er staan vele mensen in rij om een woning te bemachtigen in deze havenstad.

Mocht u een woning willen verkopen die met veel bieders te maken zal krijgen, dan is de harde verkooptactiek een uitstekende manier om tot het hoogste bod te komen. Deze onderhandelingsstrategie wordt de harde tactiek genoemd omdat u vasthoudt aan uw catalogusprijs. Hierbij wijst u het eerste tegenbod af of kunt u beslissen om een mogelijkheid tot een tegenbod zelfs geheel af te wijzen. Voor het bevorderen van een gevoel van concurrentie, kunt u ervoor kiezen om alleen aanbiedingen te accepteren na een open huis. Let op dat deze onderhandelingsstrategie krachtiger is wanneer de vraag hoog is en het soortgelijke aanbod minimaal is.

Maak het open huis onderdeel van uw onderhandelingsstrategie

Door open huizen een integraal onderdeel te maken van uw proces, kunt u het gevoel van de aanwezigheid van concurrentie bevorderen. De beste manier om dit te doen is door uw huis op de markt beschikbaar te stellen en een paar dagen later een open huis te organiseren. Het is hierbij van belang om eventuele aanbiedingen uit te stellen tot na het open huis.

Hierdoor zullen potentiële kopers de verwachting krijgen dat ze te maken zullen krijgen met concurrentie en als gevolg hogere aanbiedingen zullen plaatsen. Mocht u het geluk hebben om meerdere biedingen te krijgen, dan kunt u teruggaan naar de hoogste bieders en hen vragen om hun hoogste bod prijs te geven. Het is uiteraard mogelijk dat een open huis slechts één bod oplevert, maar de partij die biedt zal dat echter niet weten. U zult dus een psychologisch voordeel hebben als u verder werkt met een tegenbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *