Pdb opleiding

Wat is een pdb opleiding en wat heb je er aan? Wij vertellen het in dit artikel. De letters pdb zijn een afkorting voor praktijkdiploma boekhouden. De boekhouding is essentieel in ieder bedrijf, klein of groot. Ook als zelfstandige zul je je boekhouding bij moeten houden. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk voor je belastingaangifte. Maar ook in grote bedrijven is een goede boekhouder belangrijk. En dat kan jij worden met de pdb opleiding van Fabius. Je wordt in 28 weken klaargemaakt voor het examen voor de pdb opleiding.

Invulling van de opleiding

Tijdens die 28 weken behandel je drie onderdelen. Allemaal zijn ze belangrijk voor de pdb opleiding en de uiteindelijke functie van boekhouder. Allereerst ga je je 9 weken verdiepen in kostencalculatie. Dit gaat nog over basis calculaties. Daarna richt je je 9 weken op financiering. Dit zijn iets ingewikkeldere getallen, die bijvoorbeeld te maken hebben met vreemd vermogen en eigen vermogen, maar ook met dingen als liquiditeit en rentabiliteit. De laatste 10 weken worden besteed aan bedrijfsadministratie. Hierna ben je klaar voor het examen dat wordt afgenomen voor de Associatie en heb je de pdb opleiding afgerond.

Lessen, locaties en kosten

De opleiding van Fabius wordt op ruim 50 locaties gegeven. Lessen zijn zowel ’s ochtend als ’s avonds. Je kunt zelf kiezen of je liever naar de ochtend- of avondlessen gaat. Op welke dag dit is, verschilt per locatie. Dat kun je zien in het overzicht van de eerstvolgende startdata van jouw locatie. Een les begint in de ochtend om 9 uur of in de avond om 7 uur en duurt 3 uur. De kosten zie je op de pagina van de pdb opleiding. Je kunt er ook voor kiezen dit in termijnen te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *