Waarom kies je voor een laminaatvloer?

laminaat kopen laminaathal

Het kiezen van je nieuwe vloer is geen eenvoudige keuze. Het aanbod is erg groot en hierdoor is een keuze maken lastig. Elke voor heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Op dit moment is laminaat de meest verkochte vloer van Nederland. Dit is natuurlijk niet zonder reden. In deze blog vertellen wij je alles over laminaat zodat jij na het lezen van deze blog precies weet waarom je wel of niet voor laminaat moet kiezen.

Op zoek naar een nieuwe laminaatvloer? Bekijk het aanbod op Laminaathal! Bekijk laminaat Dordrecht of laminaat Den Haag.

Wat is laminaat?

De laminaatvloer wordt sinds 1980 geproduceerd. De vloer was in die tijd lang niet zo populair als nu. Dit komt omdat laminaat tegen die tijd niet makkelijk te installeren was en het laminaat kon slecht tegen dweilen. In 1996 werd de laminaatvloer pas echt populair. De vloer bestaat uit 4 verschillende lagen namelijk de: toplaag, decor laag, de drager en de contra laag. Elke laag heeft zijn eigen functie om de vloer perfect te maken.

Voordelen van laminaat

De laminaatvloer heeft veel voordelen. De vloer is natuurlijk niet voor niets de populairste en meest verkochte vloer van Nederland. Hieronder bespreken wij de voordelen van laminaat. Voor elke ruimte in een huis is er wel een goede laminaatvloer beschikbaar. Zo zijn er voor keukens en badkamers waterbestendige vloeren. Ook is vloerverwarming geen probleem voor laminaat. Door de beschermende laag in het laminaat is de vloer erg makkelijk schoon te maken. Dit is de voornaamste reden dat veel gezinnen kiezen voor een laminaatvloer. Daarnaast ziet de vloer er ook gewoon strak uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *